Salaojien kuvaukset

Salaojien ja viemäreiden kuvaus

MIKÄ SALAOJA?

Toimivan sadevesijärjestelmän viimeinen lenkki rännien jälkeen on veden poistuminen kauas rakennuksesta. Tätä varten uudemmissa taloissa on salaojat, nuo maan alla olevat putket joiden kunnosta ei ole mitään käsitystä, ellei sinne kurkista kameralla. 
Toimiva salaoja pitää veden poissa rakennuksen läheltä ja pitää rakennuksen perustan, eli sokkelin kuivana. Myös sadevesijärjestelmän putkistot ovat piilossa maan alla. Niihin kertyy vuosien saatossa sammalta, hiekkaa yms kiinteää roskaa.  

MIKSI?

Salaojien kuvauspalvelulla varmistetaan, että maan alla piilossa olevat putkistot ovat kunnossa ja niiden toiminta sellaista kuten kuuluu. 
Routa, puiden juuret, tai maan painuminen saattavat vahingoittaa putkistoja ja veden virtaaminen estyy. Talvella putkistossa makaava vesi halkaisee salaojaputken ja vesi kulkeutuu väärään paikkaan. Lisäksi saattaa vuotokohdassa esiintyä maan painumista.

MITEN?

Putkistot kuvataan vaijerin päässä olevalla kameralla, jolla saadaan reaaliaikainen kuva maan alta. Mahdolliset tukokset ja muut ongelmat pystytään havaitsemaan vaivatta. Salaojien kuvaus olisi hyvä suorittaa noin 10 vuoden välein. Sadevesiputkien kuvaus tulisi suorittaa noin kerran viidessä vuodessa.

Mikäli tukoksesta on epäily aiemmin, voi kuvauksen suorittaa samalla kun puhdistetaan rännejä tai suoritan muita palveluitani.