Vuokralaitteet

05.08.2021

Moni varmasti miettii, että miksi kukaan yleensäkään vuokraisi yhtään siivouslaitetta? Joku voisi mieltää ne likaisiksi ja toisten jäljiltä erittäinkin likaisiksi, mutta meillä on tapana desinfioida kaikki siivousvälineet vuokrakäytön jälkeen. Laitteemme ovat lisäksi melko uusia, eikä suinkaan vuosia kierrossa olleita. 

Miksi sitten pitäisi vuokrata joku siivousväline?

Harvemmalla meistä on esimerkiksi tekstiilipesurille tarvetta edes viikottain. Siksi kallista konetta on ihan turha ostaa varastoon pölyttymään, vaikka siitä ei mitään juoksevia kuluja ole, ellei sellaista osamaksulla ole ostanut. 
Vuokraaminen on myös hyvä tapa testata laitetta, ilman ostopäätöstä. Harvasta kaupasta saa laitteen kotiin kokeiltavaksi, joten vuokraminen esimerkiksi juuri kalliin siivousvälineen kohdalla on ihan järkevää. 
 
Juuri eilen lisätty höyrypuhdistin Kärcher SC1 on äärettömän näppärä, vaikka on "vain" höyrypuhdistin. Kuumalla höyryllä on monia siivousaineita kovempi puhdistusteho, sillä juuri mikään bakteeri ei siedä 100 asteista höyryä. Kaveriksi tuohon tarvitsee vain puhtaan rätin tai liinan, jolla sitten pyyhkii höyrytetyt pinnat. Kannattaa tsekata tuore esittelyvideo vuokralaitteet -välilehdeltä.

Moni vuokraaja on vuokrannut esimerkiksi juuri tekstiilipesuria pieneen ja isompaankin tarpeeseen. Millon on kissa oksentanut matolle ja sen jälkipesu on tarpeen. Toinen pesi sohvaa ja auton penkkejä. Yksi pesi lapsen vahingon jäljiltä patjaa, kuten itsekin olen monet monet kerrat tehnyt. Sen takia tuo laite meille aikanaan vuosi sitten hankittiinkin. Monessa paikassa sitä on vuokralla, hinnat pyörivät 25-40e välissä. Meillä perushinta on ollut se 30e vuorokaudeksi.

Kärcherin lattiapesuri FC5 on myös pätevä, vaikkakin ehkä hieman äänekäs lattianhoitoon tarkoitettu pesulaite. Pesee ja imee likavedet säiliöön samalla vedolla. Kaksi telaa tekee puhdasta jälkeä eikä siinä paljoa itse pääse rasittumaan. Muistaa vain pestä telat ja säiliöt huolella käytön jälkeen. Sitäkin laitetta kannattaa kokeilla vuokraamalla, mikäli ostoa on miettinyt. On ehkä hieman isokokoinen säilytykseen vaikka kerrostalohuoneiston kaapissa. Ja jos sen sinne häkkikellariin roudaa, niin ei sitä sieltä kukaan hae kun lattiaa pitäisi pestä. Se on ihan varma. 

Jos sulla on siivoustarpeita, niin oo yhteydessä...

Arvo