Lisää liikevaihtoa

15.08.2021

Tekstiilipesuri liikkuu hyvin. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä laitteeseen, joten homma toimii juuri kuten pitää.
Minulla on laite, jota joku muu tarvitsee. Sen saa minulta melkein 24h vuorokaudessa, jos oikein hätä iskee. Se on mielestäni sitä henkilökohtaista palvelua, jota tämä Suomen yrityselämä kaipaa.

No kas, tulipa päivä kun eräs herrasmies lähestyi minua ja kysyi rännien puhdistusta ja pesua. Kävin tarjoamassa kohteen ja zoomailtuani hetken rännejä annoin hinnan, joka hyväksyttiin.
Kerroin päivän ja kävin hoitamassa homman. Bilteman hanskat antautuivat tässä taistossa alle tunnissa. Taas muistin, että 4,50e hanskoja ei ole tehty työntekoon. Oikeat työhanskat ovat ihan eri hintaisia.

Rännit ennen puhdistusta
Rännit ennen puhdistusta
Rännit puhdistuksen jälkeen
Rännit puhdistuksen jälkeen

Ylläolevasta kuvaparista saattaa ehkä huomata, että oli jo aikakin. 
Rännit tulisi puhdistaa vähintään kerran vuodessa ja jos kohteessa on puita lähellä taloa, niin suosittelen hoitamaan homman pari kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Sadevesi menee sinne mihin kuuluu, eikä lennä rännistä yli rankkasateella ja kastele seiniä tai muita paikkoja.
Jos oman talosi sadevesijärjestelmä kaipaa vuosihuoltoa, ota yhteyttä ja  katsotaan mitä asialle voi tehdä.
Teen näitä töitä oman leipätyöni ohessa, eli aikataulu pitää sovittaa niiden mukaan. Pääasiassa viikonloppuihin siis.

Tänään tarjosin paikalliselle R-Kioskille ikkunanpesua. Kioskin ikkunat näyttivät ilta-auringossa aika likaisilta. Päästiin hinnasta sopuun ja hoidan homman alkuviikon aikana. Näkee sitten asiakkaat katsella ohikulkevia ihmisiä hieman paremmin...

Muistakaa, että näistä kotona ulkopuolisella teetettävistä töistä saa verottajalta  kotitalousvähennyksen. Eli juuri rännien puhdistuksesta ja ikkunan pesuista yms. kodin töistä.