Hinnoittelun vaikeus

18.04.2024

Oli se palvelu mikä tahansa, niin mitään ei viitsisi tehdä ilmaiseksi. Nyt varsinkin kun tekee näitä töitä päätoimisesti, pitäisi hintojen olla myös sellaiset, että niillä eläisi. Ei pitäisi enää tuntua puuhastelulta.

Hinnat yksityisille aina alvilla, yrityksille ilman alvia.
Yksityiset saavat aika monesta palvelustani vieläpä reilut kotitalousvähennykset (rännien puhdistus -40% ja ikkunanpesuista -60%) joten pari kolme sataa palveluistani saattaa kuulostaa paljolta, mutta siitä kun vähentää edelliset prosentit loppuvuodesta, niin ei siinä itselle paljoa jää maksettavaa.
Ymmärrän kyllä, että varsinkin nykyisessä taloustilanteessa ihmisillä on vaikeuksia selvitä perus kuukausimenoista, kun kaikki maksut ovat nousseet mutta palkka - se vain pysyy samana vuodesta toiseen...

Hinnoista sen verran, että olen yrittänyt pitää pelin reiluna. Kilpailijoita on alalle tullut, koska painepesurien ja ränni-imureiden käyttäminen ei vaadi korkeakoulututkintoa ja töitä tuntuu riittävän kuitenkin meille kaikille. Se on hyvä niin. Pihat ja talot eivät näiltä kulmilta lopu kesken. 
Harmittaa kyllä yleisesti, että varsinkin sesongin ulkopuolella koitetaan myydä palveluita puoli-ilmaiseksi, jonka varjolla sitten myydään asiakkaalle jalka oven välissä puoliväkisin muutakin, jotta saadaan tappiot piiloon.
Onhan sekin tietysti liiketoimintamalli, mutta itse en toista kertaa tilaisi mitään sellaiselta toimijalta.

Tuossa mietin omaa hintatasoa. Se on edullinen ja voisin jopa paikka paikoin pyytää reilusti enemmänkin, mutta minulla ei ole juoksevia kuluja juurikaan, joita tarvitsisi väkisin peittää. Lisäksi asiakastyytyväisyys on se, mikä minulle on rahaa tärkeämpää.
Tyytyväinen asiakas palaa varmasti uudelleen. 

Katselin tuossa esimerkiksi autonsiivouksen hintoja.
Olen pyytänyt siitä 70e. Googlessa pyörii mainokset ja klikkejä tulee mutta ei kauppaa. Ongelma on siinä, että ihmiset eivät ymmärrä mitä eroa on autopesulla, auton sisäsiivouksella ja sisäpesulla. Kolme eri asiaa vaikka kyseessä sama auto. 

Alan hinnoittelu autonhoidossa on kanssa mielenkiintoista.

Nopea vilkaisu lähialueen toimijoihin:

- Yksi tarjoaa sisäsiivousta alkaen 25e (ilman mitään selitystä mistä se hinta kostuu?) Eli varmaan avataan asiakkaalle ovi. Sitten saman toimijan listassa on ikkunanpesu alk 25,- imurointi alk 20,- ja kaikki on alkaen -hintoja. Asiakas ei tiedä oikeasti että mitä se saa milläkin rahalla, vaan auto on sisällä päivän ja hinta voi olla 150e ilman penkkien pesua. Haisee vähän erikoiselle palvelulle. Ja asiakas maksaa koska työ on jo tehty.

- Toinen toimija ilmoittaa selkeästi hinnat. Sisäsiivous reilu 50e, jossa imurointi ja pölyjen pyyhintä. Ei ikkunoiden pesua, joka mielestäni kuuluu sisäsiivouksen perusasiaan autoissa. Se onkin hinnoiteltu erikseen myös ja ellei asiakas sitä osaa erikseen pyytää, se jää tekemättä? Tai sitten se tehdään ja laskutetaan asiakkaalta "normaalina toimenpiteenä" joka olisi tietysti pitänyt ymmärtää. Vähän sellainen hinnat alk XX -malli sekin. 

Esimerkkejä olisi heittää lisääkin. Siksi oma hinnastoni on selkeä ja yksinkertainen.
Hinta, mitä sillä saa ja that´s it.
Ei tarvitse piilotella palveluita kun ne ovat siinä ja asiakas tietää mitä saa.

Muistakaa, että asiakas on kuitenkin aina oikeassa ja maksaa meidän yrittäjien elämisen.